ΣυνταγέςΑμερικάνικηΓλυκάΕύκολα & γρήγοραΕύκολες και ΓρήγορεςΕύκοληΜπισκότοΧριστουγεννιάτικες Συνταγές
Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Χιονομπάλες με ινδοκάρυδο
Τα χιονομπαλάκια με ινδοκάρυδο είναι τέλεια χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα σας ξετρελάνουν! Πολύ εύκολη συνταγή για τρουφάκια που θα σας κάνουν τα Χριστούγεννα πιο… γλυκά.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Στρώνετε με λαδόκολα ένα μεγάλο δίσκο. Θρυμματίζετε, σχεδόν σε σκόνη, τα μπισκότα, στο multi, και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο, τα ψιλοκομμένα κεράσια, τη βανίλια και το γάλα και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αν το μείγμα είναι αραιό προσθέστε λίγο ακόμα από το υπόλοιπο 1/4 φλ. ινδοκάρυδο.
- Παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα και με βρεγμένα χέρια το πλάθετε σε μπαλάκι. Το τοποθετείτε στο δίσκο με τη λαδόκολλα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε 28 περίπου μπαλάκια. Τα βάζετε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα, ή μέχρι να παγώσουν και σταθεροποιηθούν καλά.
- Λιώνετε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ή σε φούρνο μικροκυμάτων αν είστε εξοικειωμένοι) ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και δουλεύοντας γρήγορα, βυθίζετε κάθε χιονομπαλίτσα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και τινάζετε τη περίσσια. Βάζετε τη κάθε μπαλίτσα πάλι πάνω στη λαδόκολλα και τη πασπαλίζετε με λίγο από το υπόλοιπο 1/3 φλ. ινδοκάρυδο. Τις βάζετε πάλι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και πήξει καλά η σοκολάτα. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος ως έχουν ή μέσα σε ειδικές χάρτινες θηκούλες.
Χριστουγεννιάτικα γλυκά
Πηγή: sintayes.gr