Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

Μια υπέροχη και κλασική συνταγή των Χριστουγέννων. Λαχταριστός χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας, το κλασικό γαλλικό γλυκό Buche de Noel που οι Γάλλοι σερβίρουν μετά το κυρίως γεύμα των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Ο χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας θα χρειαστεί

      Υλικά για το παντεσπάνι

      • 180 γραμμάρια ‏κουβερτούρα
      • 5 ‏αυγά
      • 180 γραμμάρια ‏ζάχαρη άχνη

      Υλικά για τη γέμιση

      • 12 κουταλιές ‏nutella
      • 700 γραμμάρια ‏τυρί κρέμα
      • 4 κουταλιές της σούπας ‏κονιάκ

      Υλικά για τη διακόσμηση

      • 300 γραμμάρια ‏κουβερτούρα
      • ‏ζάχαρη άχνη

      Εκτέλεση

      1

      Χτυπάτε τους κρόκους από τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

      2

      Σε μπεν μαρί, εν τω μεταξύ, λιώνετε την κουβερτούρα.

      3

      Προσθέτετε τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την άχνη μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά.

      4

      Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα της κουβερτούρας.

      5

      Σε ένα ταψί 28×38 εκ. απλώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε τη ζύμη από το παντεσπάνι.

      6

      Ψήνετε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά.

      7

      Το βγάζετε από το φούρνο, το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει.

      8

      Όταν κρυώσει το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

      9

      Το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

      10

      Σε ένα μπολ βάζετε το cream cheese (τυρί κρέμα), τη nutella και το κονιάκ.

      11

      Στον πάγκο, στρώνετε, αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι.

      12

      Απλώνετε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγετε σε ρολό.

      13

      Καλύπτετε τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακοσμείτε με φλούδες σοκολάτας.

      14

      Από πάνω πασπαλίζετε με άφθονη άχνη ζάχαρη.

      Διαφήμιση

      χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

      Πηγή: imommy.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend