ΣυνταγέςΑμερικάνικηΓια την ΠαρέαΓλυκάΕύκοληΚαραμέλαΠαιδιά - Παιδικά πάρτυΣνακ και σάντουιτςΧριστουγεννιάτικες Συνταγές
Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Γλυκό, καραμελωμένο ποπ κορν
Το αγαπημένο μας ποπ κορν σε μια άκρως χριστουγεννιάτικη συνταγή στην οποία συνδυάζεται με πολύχρωμη τρούφα και καραμέλες.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το νερό και το σιρόπι καλαμποκιού σε μία σχετικά μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το βούτυρο να λιώσει και η ζάχαρη να διαλυθεί. Αυξήστε τη φωτιά στο μεσαίο και περιμένετε μέχρι να έρθει σε βρασμό. Ύστερα χωρίς να ανακατεύετε περιμέντε για μισό λεπτό (30”) και αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφού αφαιρέσετε το μείγμα σας από τη φωτιά, προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι ανακατεύοντας το παράλληλα. Γρήγορα ρίξτε το μείγμα στο μπολ με το ποπ κορν (φροντίστε από πριν να έχετε βάλει όλο το ποπ κορν σε ένα μεγάλο μπολ) και ανακατέψτε απαλά ώστε να καλυφθεί με το σιρόπι όλο το ποπ κορν. Κατόπιν προσθέστε και τη πολύχρωμη τρούφα και ανακατέψτε απαλά ξανά.
- Βρέξτε λίγο τα χέρια σας και πιάστε το ποπ κορν από το μπολ και τοποθετείστε το σε μια φόρμα μπισκότων σε σχήμα αστεριού. Πιέστε το ώστε να πάρει το σχήμα του και μετά συνεχίστε με το υπόλοιπο ποπ κορν μέχρι να τελειώσει.
Συμβουλή: Σε περίπτωση που το ποπ κορν έχει σκληρύνει πάρα πολύ από το σιρόπι, βάλτε το, προτού δοκιμάσετε να το ”φορμάρετε” , σε ένα ζεστό φούρνο στους 100C για 2-3 λεπτά ώστε να μαλακώσει κάπως και να είναι ευκολότερη η διαδικασία.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: countryliving.com