Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη

Υπέροχες, χριστουγεννιάτικες συνταγές για εσάς από το foodmaniacs! Αυτή τη φορά σας έχουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Άκη Πετρετζίκη για λαχταριστά μελομακάρονα που θα φτιάξετε και απολαύσετε όλες τις ημέρες των εορτών!

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη

    • Χρόνος Προετοιμασίας4 Ώρες 30 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος4 Ώρες 55 Λεπτά
    • Μερίδες36

      Για τα μελομακάρονα θα χρειαστέιτε

      Υλικά για το σιρόπι

      • 500 ml ‏νερό
      • 800 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική
      • 150 γρ. ‏μέλι
      • 3 στικ ‏κανέλας
      • 3 ‏ολόκληρα γαρύφαλλα
      • 1 ‏πορτοκάλι κομμένο στη μέση

      Υλικά για το μείγμα 1

      • 400 ml ‏χυμό πορτοκαλιού
      • 400 ml ‏σπορέλαιο
      • 180 ml ‏ελαιόλαδο
      • 50 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
      • 1/2 κ. του γλυκού ‏γαρύφαλλο
      • 2-3 κ. του γλυκού ‏κανέλα
      • 1/4 κ. του γλυκού ‏μοσχοκάρυδο
      • 1 κ. του γλυκού ‏σόδα
      • 2 ‏πορτοκάλια ξύσμα

      Υλικά για το μείγμα 2

      • 1 κιλό ‏αλεύρι γ.ο.χ.
      • 200 γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό

      Εκτέλεση

      Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι

      1

      Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσετε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσετε να φτιάχνετε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά σας από το φούρνο.

      2

      Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν. Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

      Ξεκινάτε τα μελομακάρονα

      3

      Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C βαθμούς. Βάζετε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με ένα καλό σύρμα.

      4

      Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά του μείγματος 2 και προσθέτετε το μείγμα 1Ανακατεύετε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.

      5

      Πλάθετε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνετε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

      6

      Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνετε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνετε για 10 δευτερόλεπτα.

      7

      Στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα πασπαλίζετε με μέλι και καρύδια.

      Διαφήμιση

      μελομακάρονα πετρετζίκης

      Πηγή: : akispetretzikis.com

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend