Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Μπισκότο red velvet

Το μπισκότο red velvet είναι πολύ εντυπωσιακό τόσο για το χρώμα όσο και για την γεύση του και σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις μόλις σερβιριστεί !

Για το μπισκότο red velvet θα χρειαστείτε:

  • 3/4 του φλ ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ‏ζάχαρη
  • 1 ‏αυγό μεγάλο
  • 1 κ.γ. ‏βανίλια εκχύλισμα
  • 2 κ.γ. ‏ξύδι
  • 1 ½ κ.σ. ‏κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 κ.γ. ‏κορν φλαουρ
  • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. ‏κακάο
  • 1/4 του φλ. ‏αλάτι
  • 2 1/4 του φλ. ‏αλέυρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. ‏τρούφα διακοσμητική

Για το μπισκότο red velvet θα χρειαστείτε:

  • 3/4 του φλ ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ‏ζάχαρη
  • 1 ‏αυγό μεγάλο
  • 1 κ.γ. ‏βανίλια εκχύλισμα
  • 2 κ.γ. ‏ξύδι
  • 1 ½ κ.σ. ‏κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 κ.γ. ‏κορν φλαουρ
  • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. ‏κακάο
  • 1/4 του φλ. ‏αλάτι
  • 2 1/4 του φλ. ‏αλέυρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. ‏τρούφα διακοσμητική

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε στους 175°C και απλώνετε αντικολλητικό  σε ένα ταψί 23 εκ. Βουτυρώνετε όλες τις άκρες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια, το ξίδι και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν
  3. Σε άλλο μεσαίο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλαουρ, τη μαγειρική σόδα, το κακάο και το αλάτι και έπειτα τα προσθέτετε στο μείγμα με τα υγρά υλικά.
  4. Προσθέτετε την τρούφα και αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.
  5. Πιέζετε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί. (Θα είναι κάπως κολλώδης οπότε καλύψτε τα δάχτυλα σας με αντικολλητικό χαρτί αν θέλετε.)
  6. Ψήνετε για 18-20 λεπτά.
  7. Αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ταψί κι έπειτα το μεταφέρετε στην πιατέλα που θα σερβίρετε.

Φτιάχνετε το γλάσο

  1. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  2. Σταδιακά προσθέτετε τη μισή άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
  3. Προσθέτετε υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να έχετε ένα λείο και απαλό γλάσο.
  4. Τοποθετείτε το γλάσο σε ένα κορνέ και διακοσμείτε το μπισκότο περιμετρικά με φωλιές γλάσσου. Τέλος, πασπαλίζετε με διακοσμητική τρούφα.
  5. Το μπισκότο αποθηκεύεται σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς μέχρι να σερβίρετε.

foodmaniacs

delish

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend