ΣυνταγέςΑμερικάνικηΓλυκάΕύκολα & γρήγοραΕύκολες και ΓρήγορεςΕύκοληΜπισκότοΧριστουγεννιάτικες Συνταγές
Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Μπισκότο red velvet
Το μπισκότο red velvet είναι πολύ εντυπωσιακό τόσο για το χρώμα όσο και για την γεύση του και σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις μόλις σερβιριστεί !
[ingredients]
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε στους 175°C και απλώνετε αντικολλητικό σε ένα ταψί 23 εκ. Βουτυρώνετε όλες τις άκρες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια, το ξίδι και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Σε άλλο μεσαίο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλαουρ, τη μαγειρική σόδα, το κακάο και το αλάτι και έπειτα τα προσθέτετε στο μείγμα με τα υγρά υλικά.
- Προσθέτετε την τρούφα και αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.
- Πιέζετε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί. (Θα είναι κάπως κολλώδης οπότε καλύψτε τα δάχτυλα σας με αντικολλητικό χαρτί αν θέλετε.)
- Ψήνετε για 18-20 λεπτά.
- Αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ταψί κι έπειτα το μεταφέρετε στην πιατέλα που θα σερβίρετε.
Φτιάχνετε το γλάσο
- Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Σταδιακά προσθέτετε τη μισή άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
- Προσθέτετε υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να έχετε ένα λείο και απαλό γλάσο.
- Τοποθετείτε το γλάσο σε ένα κορνέ και διακοσμείτε το μπισκότο περιμετρικά με φωλιές γλάσσου. Τέλος, πασπαλίζετε με διακοσμητική τρούφα.
- Το μπισκότο αποθηκεύεται σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς μέχρι να σερβίρετε.