Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Χριστουγεννιάτικα δέντρα – cheesecake!

Αν ψάχνετε μέσα από πολλές χριστουγεννιάτικες συνταγές, ώστε να επιλέξετε αυτή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας τότε σταματήστε την αναζήτηση, αποθηκεύστε τη συνταγή αυτή και ξεκινήστε να την φτιάχνετε αμέσως! Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν, ενώ σίγουρα θα εντυπωσιαστούν μικροί και μεγάλοι, τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση αυτών των υπέροχων cheesecake σε μορφή χριστουγεννιάτικων δέντρων!

Για τα χριστουγενιάτικα δέντρα -  cheesecake θα χρειαστείτε

  • 1 πακέτο ‏μπισκότα Digestive
  • 100 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. ‏κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα ‏καστανή ζάχαρη
  • 2 ‏μεγάλα αυγά ,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. ‏κανέλα
  • 1/2 κ.γ. ‏μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα ‏τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 200 γρ. ‏κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. ‏βούτυρο
  • 100 γρ. ‏λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Αλέθετε στο μούλτι τα μπισκότα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάτε μαζί.
  2. Προετοιμάζετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 23 εκ τοποθετώντας λαδόκολλα στη βάση της.
  3. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και πιέζετε καλά την επιφάνεια, να συμπιεστεί καλά, να γίνει επίπεδη με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
  4. Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα τυριού και μόλις μαλακώσει ρίχνετε την καστανή ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  5. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ενσωματώνοντας τα στο μείγμα και συνεχίζετε με τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλάτι.
  6. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση στο ταψί και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
  7. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
  8. Το βγάζετε από το ψυγείο και το κόβετε σε κομμάτια όπως οι δείκτες του ρολογιού (8 κομμάτια).
  9. Τοποθετείτε ανάμεσα στη βάση και στην κρέμα τυριού κάθε κομματιού, από ένα ξυλάκι και τα βάζετε για άλλη μια ώρα στο ψυγείο.
  10. Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  11. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνω τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από κάθε κομμάτι φροντίζοντας να καλυφθεί ολόκληρο έπειτα το τοποθετώ  πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
  12. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα πάλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, την βάζετε σε κορνέ και ραντίζετε με αυτή το κάθε τριγωνικό κομμάτι διαγώνια σαν γιρλάντα.
  13. Προαιρετικά μπορείτε να στολίσω με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά πάνω στη λευκή σοκολάτα να κολλήσουν.
  14. Αφήνετε 5 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα.

χριστουγεννιάτικα δέντρα cheesecake

Χριστουγεννιάτικες συνταγές

Πηγή: syntages.papadopoulou.gr

Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Χριστουγεννιάτικα δέντρα – cheesecake!
Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend