Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Χριστουγεννιάτικες καραμέλες γάλακτος

Οι καραμέλες αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών. Και μερικές φορές και των μεγάλων… Όλοι μας έχουμε φάει κάποια στιγμή της ζωής μας καραμέλες γάλακτος και έχουμε ενθουσιαστεί από την πολύ ωραία τους γεύση. Τι θα λέγατε λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα να φτιάξετε τις δικές σας, σπιτικές χριστουγεννιάτικες καραμέλες γάλακτος για να έχετε ένα πολύ γευστικό κέρασμα όλες τις γιορτές;

Και φυσικά έχουμε την καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε σπιτική καραμέλα γάλακτος (Dulce de leche). Επίσης δεν πρέπει να χάσεις τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές (100+)!

Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Χριστουγεννιάτικες καραμέλες γάλακτος

    • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 30 Λεπτά
    • Μερίδες1 ταψί (ανάλογα με τι μέγεθος θα τις κόψετε)

      Για τις σπιτικές καραμέλες γάλακτος θα χρειαστείτε

      • 225 γρ. ‏ζάχαρη
      • 180 ml ‏σκούρο σιρόπι καλαμποκιού
      • 170 γρ. ‏βούτυρο (κομμένο σε κομμάτια)
      • 500 ml ‏κρέμα γάλακτος
      • 1 κ.γ. ‏βανίλια

      Εκτέλεση

      1

      Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρίμαχο ταψί 28×18 εκατοστών.

      2

      Ρίξτε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, το βούτυρο και τη μισή κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς και ξύνετε τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα ανθεκτική στη θερμότητα.

      3

      Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, ζεστάνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο φούρνο και προσθέστε την σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αν ρίξετε όλη την κρεμά τότε η καραμέλα που βράζει θα κρυσταλλωθεί απότομα.

      4

      Ανακατεύετε συχνά καθώς το μείγμα αρχίζει να πήζει και στη συνέχεια ανακατέψτε συνεχώς καθώς αρχίζει να σκουραίνει. Για να δείτε αν το μείγμα είναι έτοιμο, ρίξτε μια κουταλιά μέσα σε κρύο νερό, αφήστε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια βγάλτε το έξω. Αν κρατήσει το σχήμα μπάλας σταματήστε το βράσιμο. Αν όχι, συνεχίστε και επαναλάβετε τη δοκιμή.

      5

      Αφαιρέστε από την κουζίνα, προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί. ΜΗΝ ξύσετε τις πλευρές της κατσαρόλας. Η καραμέλα που έχει προσκολληθεί στις πλευρές έχει κρυσταλλωθεί και θα σβολιάσει τις καραμέλες σας. Απλά χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να ρίξετε και να απλώσετε απαλά όλο το υγρό μείγμα καραμέλας. Αφήστε να κρυώσει εντελώς όλη τη νύχτα.

      6

      Κόψτε κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού μήκους 5 και πλάτους 10 εκατοστών αντίστοιχα. Κόψτε την καραμέλα σε τετράγωνα και τοποθετήστε κάθε ένα στο κέντρο του χαρτιού. Τυλίξτε και συστρέψτε τα άκρα.

      Διαφήμιση

      χριστουγεννιάτικες σπιτικές καραμέλες γάλακτος

      Πηγή: toftiaxa.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend