Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Φανταστικός κορμός σοκολάτας
Ο φανταστικός κορμός σοκολάτας είναι φανταστική συνταγή για τις γιορτές καθώς και μικροί και μεγάλοι θα ζητήσουν να φάνε και θα θελήσουν να ξαναφάνε !
[ingredients]
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη,προσθέτετε την φαρίνα κοσκινισμένη , το μπέκιν πάουντερ και νεράκι όσο χρειαστεί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά σας.
- Χωρίζετε λίγο από το μείγμα σας περίπου 1/2 ποτήρι, το βάζετε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτετε το κακάο ενώ σε αυτό το μείγμα αν χρειαστεί βάζετε νερό επιπλέον για να μην είναι πολύ πηκτό και χτυπάτε καλά με το μίξερ.
- Τοποθετείτε στην λαμαρίνα του φούρνου σας λαδόκολλα, την λαδώνετε λίγο, βάζετε το μείγμα με το κακάο σε ένα κορνέ και το αδειάζετε κάνοντας σχέδια πάνω στην λαδόκολλα κυκλικά (αν δεν έχετε κορνέ χρησιμοποιείτε κουτάλι).
- Προθερμαίνετε τον φούρνο και το ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα μόνο για 2 – 3 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας),το βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει εντελώς και προσθέτετε από πάνω το λευκό μείγμα.
- Το ψήνετε πάλι στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 – 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας). Το ξεκολλάτε προσεκτικά από την λαδόκολλα τυλίγοντας σε ρολό. Το ανοίγετε, * το σιροπιάζετε και το τυλίγετε πάλι με την βοήθεια της λαδόκολλας.
Για την κρέμα:
- Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, βάζετε το λιωμένο βούτυρο,το κακάο,το λικέρ και τα χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνετε στο ψυγείο για να δέσει.
* Για το σιρόπι:
- Σε ένα ποτήρι βάζετε το νερό,την ζάχαρη,το λικέρ και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Σιροπιάζετε το παντεσπάνι και το ξανατυλίγετε σε ρολό.
Συναρμολόγηση:
- Ανοίγετε προσεκτικά το παντεσπάνι σας που το τυλίξατε σε ρολό και απλώνετε την κρέμα σας.
- Αφήνετε λίγο κενό στο πλάι για να μην σας βγει η κρέμα έξω.
- Κόβετε την μπανάνα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε διάσπαρτα παντού.
- Το τυλίγετε πάλι με την βοήθεια της λαδόκολλας, το αφήνετε όλη νύχτα στο ψυγείο τυλιγμένο με την λαδόκολλα για να μην σας ξεραθεί το παντεσπάνι και την επόμενη μέρα το απολαμβάνετε.