Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Γλυκά μπαστούνια
Βαρεθήκατε τα κλασικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά ; Τα γλυκά μπαστούνια θα καταπλήξουν και θα γίνουν σίγουρα ανάρπαστα!
Για τα γλυκά μπαστούνια θα χρειαστείτε:
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. γάλα
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα μέντας
- 1 αυγό
- 3 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε 1 φλ. ζάχαρη , το βούτυρο , το γάλα , τη βανίλια , το εκχύλισμα μέντας και το αυγό.
- Συνεχίζετε προσθέτοντας αλεύρι, μπέικιν πάουντερ ,αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος τοποθετείτε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε να πάει παντού.
- Καλύπτετε τις ζύμες και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C (αντιστάσεις)
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη. Αφήστε το στην άκρη.
- Αρχικά απλώνετε αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας. Για κάθε μπαστουνάκι παίρνετε 1 κ.γ. από κάθε μισό ζύμης και πλάθετε σκοινάκια πλέκοντας τα 2 κομμάτια ζύμης ώστε να σχηματίσετε ένα μπαστουνάκι. Στο τέλος σχηματίζεται και την καμπύλη του μπαστουνιού.
- Τοποθετείστε τα μπαστουνάκια σε ένα ταψί (χωρίς να το έχετε βουτυρώσει).
- Ψήνετε για 9-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα πασπαλίζετε αμέσως με την άχνη ζάχαρη.
- Αφήνετε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς για 30 λεπτά.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bettycrocker.com
Διαφήμιση