Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Κοκτέιλ εγκ – νογκ
Ένα από τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά στις Η.Π.Α. και τον Καναδά! Στη συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζονται χτυπημένα αυγά, κρέμα γάλακτος, κονιάκ και μπαχαρικά.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη.
- Συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ και ρίχνετε το κονιάκ και το ρούμι.
- Το αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο και προσθέτετε 1/2 κιλό γάλα ( το ζαχαρούχο γάλα και το υπόλοιπο νερό), την κρέμα γάλακτος χτυπημένη όπως και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα.
- Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο το καλύτερο γίνεται.
- Σερβίρετε σε ποτήρια ραντισμένα με κανέλα.
Πηγή: syntagies.gr
Διαφήμιση