Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Κορμός σοκολάτας με φουντούκια
Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη συνταγή από το Στέλιο Παρλιάρο. Φοβερός κορμός σοκολάτας με φουντούκια που θα αποτελέσει ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Με κρέμα, πολλά φουντούκια και σοκολατένιο μπισκότο.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Τεμαχίζετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
- Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
- Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το κορν φλάουρ και χτυπάτε λίγο ακόμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε άλλο μπολ και αφού πλύνετε και στεγνώσετε καλά τον κάδο χτυπάτε σε αυτόν τα ασπράδια σε μαρέγκα, την οποία ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
- Στρώνετε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνετε επάνω το μείγμα πέρα-πέρα έτσι ώστε να έχει λεπτό πάχος.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά. Δεν πρέπει να ξεραθεί, ώστε να λιώνει στο στόμα.
- Αφήνετε τη βάση να κρυώσει για ένα μισάωρο, την αναποδογυρίζετε πάνω σε μια λαδόκολλα και αφαιρείτε τη λαδόκολλα πάνω στην οποία την ψήσατε.
Για την κρέμα
- Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και το κονιάκ μέχρι να σχηματιστεί σαντιγί.
Για τη συναρμολόγηση
- Κόβετε τη βάση σε τρεις μακρόστενες λωρίδες.
- Βάζετε τη μία σε μια πιατέλα και απλώνετε επάνω της λίγη σαντιγί.
- Σκεπάζετε με τη δεύτερη λωρίδα, συνεχίζετε με σαντιγί και βάζετε και την τρίτη λωρίδα από τη βάση.
- Στο τέλος απλώνετε στην επιφάνεια και τα πλαϊνά την υπόλοιπη σαντιγί δίνοντάς της όσο το δυνατόν πιο πομπέ σχήμα.
- Αφήνετε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
- Πασπαλίζετε με άχνη και λίγα τριμμένα φουντούκια.
Συνταγή για κορμό σοκολάτας
Πηγή: steliosparliaros.gr