Μια τέλεια χριστουγεννιάτικη συνταγή για να φτιάξετε τον πιο γευστικό και εορταστικό κορμό σοκολάτας. Κορμός σοκολάτας με κάστανο θα αποτελέσει ίσως την καλύτερη γευστική επιλογή για γλυκό τις ημέρες των Χριστουγέννων.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κουβερτούρα 65%, το γάλα, το βούτυρο και αφού το σκεπάσετε με μια μεμβράνη τοποθετείτε στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 ½ – 2 λεπτά.
- Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτετε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζετε τελευταία στιγμή, για να μην σας λιώσει, και ανακατεύετε καλά.
- Σε μια φόρμα 20×10 εκατοστά στην οποία έχετε στρώσει μεμβράνη, αδειάζετε το μείγμα.
- Βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρετε.
Για το γλάσο
- Σε ένα μπολάκι βάζετε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει.
- Περιχύνετε τη λιωμένη σοκολάτα στον κορμό και ξαναβάζετε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.
- Σερβίρετε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.
Συνταγή για κορμό σοκολάτας με κάστανο
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαφήμιση