Μαρμελάδες σίγουρα έχετε δοκιμάσει αρκετές… Μαρμελάδα ρόδι όμως έχετε δοκιμάσει; Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα ρόδι που θα σας ενθουσιάσει και θα σας κάνει να δοκιμάσετε κάτι τελείως διαφορετικό από τις συνηθισμένες μαρμελάδες!
Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Μαρμελάδα ρόδι
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 30 Λεπτά
- Μερίδες2-3 βάζα
Για τη μαρμελάδα ρόδι θα χρειαστείτε
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 4 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
- Σπόρια από 2 ρόδια
Εκτέλεση
Αρχικά, ρίχνετε χλιαρό νερό σε ένα μπολ, κόβετε το ρόδι στα δύο και το βάζετε στο μπολ, το αφήνετε να μαλακώσει λίγο και σιγά – σιγά σπάτε με τα δάχτυλα τη σκληρή φλούδα του ροδιού.
Αφού το καθαρίσετε όλο, πετάτε τα ότι περιττό υπάρχει μέσα στο μπολ και στραγγίζετε το ρόδι.
Στη συνέχεια και αφού έχετε καθαρίσει το ρόδι ζουλάτε τα ρόδια να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό.
Βράζετε τον χυμό σ’ ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτετε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού.
Βράζετε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα).
Στη συνέχεια βράζετε για να αποστειρώσετε μερικά βάζα και μεταφέρετε τη μαρμελάδα.
Την αποθηκεύετε στο ψυγείο.
Πηγή: newsbeast.gr