Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Τούρτα Ferrero Rocher
Η απόλυτη τούρτα για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο! Συνταγή για μια μοναδική τούρτα Ferrero Rocher, που θα σας κάνει τους πρωταγωνιστές σε κάθε γιορτινό τραπέζι αυτά τα Χριστούγεννα!
Βρες όλες μας τις Χιστουγεννιάτικες συνταγές (100+) εδώ!
Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Τούρτα Ferrero Rocher
- Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
- Μερίδες10
Για την τούρτα Ferrero Rocher θα χρειαστείτε
Υλικά για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. φουντούκια αλεσμένα
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα
- 600 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος
- 600 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ. μερέντα
- 5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύετε απαλά, με μία μαρίζ.
Βάζετε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνετε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Χωρίζετε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.
Βρέχετε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση σας αρέσει.
Βάζετε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτετε την τούρτα, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Πηγή (συνταγή & φωτογραφία): zzcook.blogspot.gr