Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Τρουφάκια καρότου
Η αλήθεια ότι έχουμε πληθώρα συνταγών για το συγκεκριμένο γλυκό αλλά τα τρουφάκια καρότου είναι ξεχωριστά και ασυνήθιστα και γι’αυτό πρέπει να τα δοκιμάσετε !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα καρότα,τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια, τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αλέθετε (ή τα τρίβετε στο τρίφτη από το λεπτό μέρος).
- Βάζετε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη ,τα αλεσμένα καρότα με το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους τα καρότα.
- Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους.
- Προσθέτετε την ινδική καρύδα,ανακατεύετε ,προσθέτετε τις σταγόνες κουβερτούρας κι ανακατεύετε για λίγο και κατεβάζετε από την φωτιά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι να κρυώσει.
- Πλάθετε μικρές μπαλίτσες τρούφας, τις περνάτε από ινδική καρύδα να σκεπαστούν καλά κι είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.
Συνταγή για τρουφάκια καρότου
Διαφήμιση