Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Τσιζκέικ εύκολο με βάση από μελομακάρονα
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για cheesecake , για να αξιοποιήσουμε τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν.
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε τη βάση, από το εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο, αλέθετε τα μελομακάρονα ή τα τρίβετε με τα χέρια σε ένα μπολ, τα ψιχουλιάζετε δηλαδή, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτετε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζετε το μείγμα. Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνετε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζετε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
- Βάζετε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Εναλλακτικά χρησιμοποιείτε ταψάκι 20 εκατοστών για lemon pie.
- Στο μεταξύ, χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα.
- Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμ.δωμ.), προσθέτετε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Απαλά ανακατεύετε τα υλικά με κουτάλι.
- Τα ρίχνετε στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με βελούδινη υφή.
- Αδειάζετε την κρέμα του cheesecake, πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα. Ισιώνετε την επιφάνεια της, και τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Εναλλακτικά βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Για την σάλτσα βύσσινο
- Στραγγίζετε καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Το χυμό, τον βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτετε το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύετε συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και αφήνετε να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, κι αφήνετε να καταλαγιάσει ο βρασμός.
- Προσθέτετε τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύετε. Αφήνετε τη σάλτσα βύσσινο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την απλώνετε στο παγωμένο τσιζκέικ.
Extra Tips-Παγώνετε το cheesecake στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν καλά η κρέμα και η σάλτσα, και να μπορείτε να κόψετε σε κομmάτια.-Αν περισσέψει cheesecake, το διατηρείτε στο ψυγείο αλλά πριν σερβίρετε το αφήνετε σε θερμ. δωμ. να μαλακώσει λίγο η κρέμα.
Συνταγή για cheesecake με βάση από μελομακάρονα
Διαφήμιση