Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χταπόδι κρασάτο από τον Πατέρα Επιφάνιο

Μία νόστιμη συνταγή από τον Πατέρα Επιφάνιο για χταπόδι κρασάτο!

Χταπόδι κρασάτο από τον Πατέρα Επιφάνιο

  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 35 Λεπτά

    Για το χταπόδι κρασάτο από τον Πατέρα Επιφάνιο θα χρειαστείτε

    Υλικά για το χταπόδι κρασάτο

    • 1 χταπόδι (1,5 έως 2 κιλά)
    • 4-5 κρεμμύδια ξερά
    • 5-6 σκελίδες σκόρδο
    • Μισό κιλό κόκκινο κρασί
    • 4-5 φύλλα δάφνης
    • Μαύρο πιπέρι
    • 200 γρ. ελαιόλαδο
    • 1 ½ κ.σ. τοματοπελτές
    • 1 κ.σ. ξύδι

    Εκτέλεση

    1

    Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το χταπόδι με λίγο νερό και μία κουταλιά της σούπας ξύδι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά.

    2

    Όταν το χταπόδι βράσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και κόψτε το κάθε πλοκάμι του σε δύο ή τρία κομμάτια.

    3

    Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο, το χταπόδι, το κρασί και τα μπαχαρικά.

    4

    Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτετε τον πελτέ κι ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίξτε το μισό ζωμό, στον οποίο έβρασε το χταπόδι.

    5

    Βράστε το χταπόδι σκεπασμένο για μία ώρα περίπου. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    Χταπόδι κρασάτο από τον Πατέρα Επιφάνιο foodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: monastiriaka.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend