Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χτένια στο τηγάνι με βούτυρο και σκόρδο

Χτένια στο τηγάνι με βούτυρο και σκόρδο
Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Τα χτένια είναι ένα εκλεπτυσμένο υλικό, το οποίο με αυτήν την συνταγή απογειώνεται σε γεύση και σε άρωμα! Συνδυάστε τα με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά ή με ρύζι!

Χτένια στο τηγάνι με βούτυρο και σκόρδο

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
    • Μερίδες4

    Για τα χτένια στο τηγάνι θα χρειαστείτε

    • 20 (κομμάτια) χτένια
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
    • 5 σκελίδες σκόρδο
    • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
    • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
    • Μπούκοβο, αλάτι
    • 1/4 ψιλοκομμένο μαϊντανο + λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
    • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμόνι

    Εκτέλεση

    1

    Βάζετε λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

    2

    Τοποθετείτε τα χτένια, 8 – 10 τη φορά και μαγειρεύετε μέχρι η πλευρά που ψήνετε να πάρει ένα χρυσό χρώμα, για 3 – 4 λεπτά και τα γυρίζετε. Μαγειρεύετε για ακόμα 3 – 4 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να γίνουν διαφανή.

    3

    Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε κατά μέρος. Συνεχίζετε στο ίδιο τηγάνι την εκτέλεση της σάλτσας.

    4

    Διατηρώντας την θερμοκρασία μέτρια προς υψηλή, προσθέτετε το βούτυρο και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να χρυσίσει και να βγάλει το άρωμα του.

    5

    Προσθέτετε το κρασί και περιμένετε μερικά λεπτά ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος, προσθέτετε κρέμα γάλακτος, χυμό λεμόνι, μπούκοβο και μαϊντανό.

    6

    Μειώνετε την θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και τοποθετείτε ξανά τα χτένια στο τηγάνι για να ζεσταθούν.

    7

    Γαρνίρετε με μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε μαζί με ζυμαρικά ή ρύζι.

    Διαφήμιση

    χτένιαfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: tastemade.com

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

    Send this to a friend