Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χτένια στο τηγάνι με βούτυρο και σκόρδο

Τα χτένια είναι ένα εκλεπτυσμένο υλικό, το οποίο με αυτήν την συνταγή απογειώνεται σε γεύση και σε άρωμα! Συνδυάστε τα με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά ή με ρύζι!

Χτένια στο τηγάνι με βούτυρο και σκόρδο

χτένια
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
  • Μερίδες4

Για τα χτένια στο τηγάνι θα χρειαστείτε

  • 20 (κομμάτια) χτένια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Μπούκοβο, αλάτι
  • 1/4 ψιλοκομμένο μαϊντανο + λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση

1

Βάζετε λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

2

Τοποθετείτε τα χτένια, 8 – 10 τη φορά και μαγειρεύετε μέχρι η πλευρά που ψήνετε να πάρει ένα χρυσό χρώμα, για 3 – 4 λεπτά και τα γυρίζετε. Μαγειρεύετε για ακόμα 3 – 4 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να γίνουν διαφανή.

3

Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε κατά μέρος. Συνεχίζετε στο ίδιο τηγάνι την εκτέλεση της σάλτσας.

4

Διατηρώντας την θερμοκρασία μέτρια προς υψηλή, προσθέτετε το βούτυρο και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να χρυσίσει και να βγάλει το άρωμα του.

5

Προσθέτετε το κρασί και περιμένετε μερικά λεπτά ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος, προσθέτετε κρέμα γάλακτος, χυμό λεμόνι, μπούκοβο και μαϊντανό.

6

Μειώνετε την θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και τοποθετείτε ξανά τα χτένια στο τηγάνι για να ζεσταθούν.

7

Γαρνίρετε με μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε μαζί με ζυμαρικά ή ρύζι.

Διαφήμιση

χτένιαfoodmaniacs.gr

Με έμπνευση και φωτογραφίες από: tastemade.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend