Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά μπισκότα (cookies) με κομμάτια σοκολάτας! Ιδανικά σαν επιδόρπιο για κάθε στιγμή της ημέρας.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Στο μίξερ χτυπάτε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε τo αυγό και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτετε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσετε την επόμενη.
- Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού, σταματάμε το μίξερ και προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Σ’ ένα ταψί, στρώνετε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.
- Κόβετε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γρ. περίπου και τα τοποθετείτε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
Για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των cookies, ξεκουράζουμε την ζύμη μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 24 ώρες.
Πηγή: yiannislucacos.gr