Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Cookies με σοκολάτα και καραμέλα

Τα cookies με σοκολάτα και καραμέλα αποτελούνται από μια στρώση καραμέλας ανάμεσα σε 2 στρώσεις μπισκότου. Καταλαβαίνετε πως δε θα μείνει ούτε ένα έτσι ;;;;

Για τα cookies θα χρειστείτε:

  • 301 γρ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 12 κ.σ. (170 γρ.) ‏ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ, (198 γρ.) ‏καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. (99 γρ.) ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ‏αυγό
  • 1 ‏κρόκος αυγού
  • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. (340 γρ.) ‏κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
  • 283 γρ. ‏καραμέλες γάλακτος
  • 3 κ.σ. ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 160 C. Βουτυρώνετε ένα ταψί 23 εκ. και απλώνετε μια λαδόκολλα. Αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύετε με σύρμα το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήστε κατά μέρος.
  3. Χρησιμοποιείστε ένα ηλεκτρικό μίξερ και ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και τις ζάχαρες σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτετε το αυγό, τον κρόκο και το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  5. Σταδιακά προσθέτετε τα στερεά υλικά και αναμιγνύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Τέλος, ενσωματώνετε τη σοκολάτα σε σταγόνες.
  6. Σε ένα μεσαίο πυρίμαχο μπολ βάζετε τις καραμέλες και την κρέμα γάλακτος. Λιώνετε στα μικροκύμματα μέχρι να λιώσουν ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 2 λεπτά.
  7. Σε περίπτωση που δεν έχετε φούρνο μικροκυμμάτων λιώνετε κανονικά βάζοντας τα 2 υλικά σε κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά , ανακατεύοντας.
  8. Παίρνετε την μισή ζύμη μπισκότου και την τοποθετείτε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει λειαίνοντας την επιφάνεια του με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια περιχύνετε την καυτή καραμέλα και απλώνετε ώστε να έχετε μια ομοιόμορφη στρώση αφήνοντας 1,25 εκ. απόσταση από τις άκρες. . Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο αλάτι ώστε η καραμέλα να γίνει αλμυρή.
  9. Τοποθετείτε την υπόλοιπη ζύμη μπισκότου σε κουταλιές και πιέζετε απαλά ώσπου να καλυφθεί η στρώση της καραμέλας με μια σπάτουλα.
  10. Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια του μπισκότου να πάρει ένα ανοιχτό χρυσό καφέ χρώμα.
  11. Αφού αποσύρετε από τον φούρνο τοποθετείτε το ταψί σε μια σχάρα και αφήνετε να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετείτε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
  12. Τέλος, κόβετε σε τετράγωνα και σερβίρετε. Αποθηκεύστε τα υπόλοιπα σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και 4 μέρες.

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: browneyedbaker.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend