Creme Brulee με 3 υλικά!
Το ξακουστό γλυκό από τη Γαλλία που πολλοί λάτρεψαν, η creme brulee , μπορεί να φτιαχτεί ακόμα και με 3 υλικά! Εσείς ακόμα διαβάζετε ;;;
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C
- Βάζετε το παγωτό σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμμάτων. Το βάζετε για 30-40″ ή μέχρι να λιώσει εντελώς. Έπειτα το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Προσθέστε τον κρόκου αυγού στο λιωμένο παγωτό κι ανακατέψτε καλά με αυγοδάρτη.
- Βάζετε το μείγμα σε ένα ραμεκιν. Τοποθετείτε το ραμεκιν σε ένα βαθύ ταψί και γεμίστε το ταψί με καυτό νερό το οποίο θα φτάνει τη μέση του ραμεκιν.
- Ψήνετε για 40-50 λεπτά. Η creme brulee θα έχει ψηθεί αλλά το κέντρο της θα είναι σαν ζελέ , δηλαδή θα κουνιέται αν το ανακινήσετε. Αποσύρετε το ραμεκιν απο το ταψί και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες (μέχρι και 3 μέρες).
- Βγάζετε την creme brulee τουλάχιστον 30 λεπτά πριν καραμελώσετε την ζάχαρη στην επιφάνεια της.
- Πασπαλείστε 1 κ.σ. ζάχαρη στην επιφάνεια. Με ένα φλόγιστρο λιώστε τη ζάχαρη για μια τραγανή επιφάνεια. Αν δεν διαθέτε φλόγιστρο μπορείτε να βάλετε το ραμεκίν στο φούρνο στη ρύθμιση grill ώστε να καραμελώσει η ζάχαρη. Προσέξτε μόνο μην παραψήσετε. Πριν σερβίρετε αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά.
Συνταγή για creme brulee με 3 υλικά
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: buzzfeed
Διαφήμιση