Μια φανταστική τούρτα που θα λατρέψετε! Θεϊκή απόλαυση με 2 διαφορετικές κρέμες (λευκή και σοκολατένια), ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και πραλίνα φουντουκιού…
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Σε μια φόρμα 26-28 εκ.με τσέρκι ρίχνετε τα μπισκότα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε να λιώσει.
- Έπειτα ανοίγετε τη φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη το βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Όταν δέσει κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα και τη μερέντα.
- Αδειάζετε την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
- Σκεπάζετε με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει «πέτσα» και αφήνετε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει την βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
- Χτυπάτε το morfat να φουσκώσει και προσθέτετε το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.
- Ρίχνετε και τη βανίλια και αδειάζετε την λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.
- Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα.
- Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.
- Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα. Μπορείτε να γαρνίρετε με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού και τριμμένα μπισκότα αν θέλετε!
Συνταγή για τούρτα με μπισκότα και πραλίνα
Σας αρέσουν οι τούρτες;
Μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές για τούρτες ΕΔΩ.
Πηγή: daddy-cool.gr