Δροσερή τάρτα πορτοκάλι
Η δροσερή τάρτα πορτοκάλι με την αέρινη υφή της είναι το κατάλληλο κέρασμα για την παρέα σας!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύετε τη ζελατίνη σε βραστό νερό.
- Καλύπτετε το μπολ και αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο ή μέχρι να γίνει παχύρευστο (σαν σιρόπι).
- Ενσωματώνετε 3 κούπες σαντιγί. Αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Σταδιακά προσθέτετε το γάλα ενώ χτυπάτε.
- Τέλος, ενσωματώνετε την υπόλοιπη σαντιγί.
- Απλώνετε λιωμένο βούτυρο σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση και πασπαλίζετε με το τρίμμα μπισκότου.
- Βάζετε όλα τα μπισκότα σαβαγιάρ κατακόρυφα στα τοιχώματα τς φόρμας.
- Κρατάτε 1-1/2 κούπα από τη γέμιση με το ζελέ πορτοκάλι. Στρώνετε το μείγμα με το τυρί κρέμα και το υπόλοιπο μείγμα με το ζελέ πορτοκάλι εναλλάξ.
- Τέλος, απλώνετε το μείγμα με το ζελέ πορτοκάλι στην επιφάνεια.
- Αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο ώστε να παγώσει.
- Ξεφορμάρετε προσεκτικά και μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.
Συνταγή για τάρτα πορτοκάλι
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tasteofhome