Δροσερή τάρτα με πραλίνα φουντουκιού
Ένα δροσερό γλυκό με τέλεια και ελαφριά γεύση.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τη βάση μπισκότου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
- Πατήστε το μείγμα μπισκότου στη βάση της ταρτιέρας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια και ψήστε για 10 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη γέμιση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το τυρί μασκαρπόνε, το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
- Απλώστε το μείγμα πραλίνας πάνω από τη βάση μπισκότου.
- Καλύψτε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σερβίρετε με σως σοκολάτας.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση