Ο ιδανικός τρόπος για να “γλυκάνετε” τους αγαπημένους σας μετά από ένα επίσημο ή και απλό κάλεσμα για καφέ.
[ingredients]
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το παντεσπάνι
- χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και, μόλις αρχίσουν να πήζουν, ρίχνετε τη μισή άχνη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε λίγη λίγη την υπόλοιπη άχνη. Όταν πήξει, ρίχνετε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε με πλαστική σπάτουλα με απαλές κινήσεις, κυκλικά και από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα διαμέτρου 20εκ. σκεπασμένη με λαδόκολλα ή σε στρογγυλό ή τετράγωνο τσέρκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει.
- Για τη μους: χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Τη στύβετε καλά. Τη βάζετε μέσα σε μια κουτάλα για σερβίρισμα σούπας και την κρατάτε πάνω από νερό που βράζει μέχρι να λιώσει με τον ατμό. Ανακατεύετε τη λιωμένη ζελατίνα στο χυμό των μανταρινιών.
- Χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και προσθέτετε το χυμό με απαλές κινήσεις. Ανακατεύετε τη σαντιγί με το μίγμα του μασκαρπόνε και προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντάς την με μια πλαστική σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.
- Ρίχνετε τη μους πάνω στο παντεσπάνι και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 6-7 ώρες τουλάχιστον. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις φλούδες: ψιλοκόβετε τις φλούδες των φρούτων με ψαλίδι σαν σπιρτόξυλα και τις βράζετε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το νερό δυο τρεις φορές, για να ξεπικρίσουν.
- Τις σουρώνετε, τις βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό και τις ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιροπάκι. Ξεφορμάρετε τη μους σε πιατέλα και γαρνίρετε την επιφάνειά της με τις φλούδες των μανταρινιών.
Πηγή: olivemagazine
Βαθμολόγησε τη συνταγή!
Διαφήμιση