Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Δροσερό cheesecake με μπισκότο

To συγκεκριμένο cheesecake με μπισκότο είναι ένα από τα πιο γευστικά cheesecake που μπορείτε να φάτε!Σχετικά εύκολο στην παρασκευή του, δροσερό και ιδανικό επιδόρπιο για μετά το κυρίως γεύμα.

Και φυσικά μην χάσεις τις 20 καλύτερες συνταγές για cheesecake!

Δροσερό cheesecake με μπισκότο

    • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
    • Μερίδες6

      Για τα δροσερό cheesecake με μπισκότο θα χρειαστείτε

      Υλικά για τη βάση

      • 200 γραμμάρια ‏μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα θρυμματισμένα
      • 110 γραμμάρια ‏βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)

      Υλικά για τη γέμιση

      • 300 γραμμάρια ‏τυρί κρέμα
      • 250 γραμμάρια ‏ζάχαρη άχνη
      • 300 γραμμάρια ‏κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
      • 1 πακέτο ‏μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα

      Υλικά για την επικάλυψη γκανάζ

      • 200 γραμμάρια ‏κουβερτούρα
      • 1 σφηνάκι ‏ποτό μπράντι (προαιρετικά)
      • 1/2 κλωναράκια ‏βανίλια (προαιρετικά)
      • 400 γραμμάρια ‏κρέμα γάλακτος
      • 400 γραμμάρια ‏ζάχαρη
      • 60 γραμμάρια ‏άγλυκο κακάο
      • 300 γραμμάρια ‏βούτυρο

      Εκτέλεση

      Για τη βάση

      1

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη.

      2

      Κατόπιν τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

      3

      Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

      4

      Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. και πιέζετε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.

      5

      Τοποθετείτε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.

      6

      Αφού δείτε ότι ψήθηκε, βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο για να κρυώσει ή μπορούμε να την βάλετε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.

      Για τη γέμιση

      7

      Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει.

      8

      Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

      9

      Προς το τέλος, κόβουμε σε κομματάκια τα μπισκότα σοκολάτας και τα προσθέτετε μέσα στη γέμιση και ξανά-ανακατεύετε.

      10

      Στρώνετε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα του μπισκότου και στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας που έχει κρυώσει.

      11

      Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και ξεφορμάρετε, πριν το σερβίρετε.

      Για την επικάλυψη γκανάζ

      12

      Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε να διαλυθούν οι κόκκοι.

      13

      Προσθέστε το κακάο, ανακατεύετε ξανά να ενσωματωθεί κι αποσύρετε από τη φωτιά.

      14

      Προσθέστε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη ή σε ξύσμα κι ανακατεύετε ζωηρά (Αν θέλετε προσθέτετε τη βανίλια και το μπράντι).

      15

      Σουρώνετε το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, αλλά όχι να πετρώσει.

      Διαφήμιση

      Πηγή: newsbeast.gr

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
      2 Σχόλια
      1. eleni λέει

        ΔΕ ΓΡΑΨΑΤΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

        1. Food Maniacs λέει

          Εκ παραδρομής δεν είχαν περαστεί από το διαχειριστικό σύστημα. Μόλις περάσαμε τα συστατικά κι η συνταγή ανανεώθηκε!

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend