Ανάλαφρο, ιδανικό για τώρα που ανοίγει ο καιρός το δροσερό γλυκό ψυγείου με φράουλες είναι μια πολύ καλή αφορμή για να γλυκαθείτε!
Συνταγή που δεν πρέπει να χάσεις: Φοβερό γλυκό ψυγείου (τράιφλ) με Kinder Bueno!
Όλες μας οι συνταγές για γλυκά ψυγείο εδώ!
Δροσερό γλυκό ψυγείο με φράουλες
- Χρόνος Προετοιμασίας50 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το γλυκό ψυγείου με φράουλες θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση
- 36 σαβαγιάρ
- 16-20 φράουλες κομμένες σε φέτες (ανάλογα με το μέγεθός τους)
Υλικά για την κρέμα
- 1 Morfat Creamy
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής Morfat Delice βανίλια (130 γρ.)
- 400 ml παγωμένο γάλα
Υλικά για το σιρόπι
- 300 ml νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Για την κρέμα βανίλια
Βάζετε στο κάδο του μίξερ το Morfat creamy, τη κρέμα ζαχαροπλαστικής Delice και το γάλα και τα χτυπάτε για 20 λεπτά για να αφρατέψει καλά το μείγμα. Χωρίζετε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη.
Βουτάτε τμηματικά, ένα τη φορά, τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι για 25-30 δευτερόλεπτα και στρώνετε τα 12 από αυτά σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση με διάσταση βάσης 28 εκ. και ύψος 8 εκ.
Απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας και συνεχίζετε άλλες δύο φορές με εναλλάξ στρώσεις σαβαγιάρ και κρέμας τελειώνοντας με τη κρέμα (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενο τσέρκι ή άλλο σκεύος που θα καλύψετε με πλαστική μεμβράνη που να χωράει στη βάση του 12 σαβαγιάρ).
Ισιώνετε την επιφάνεια του γλυκού, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες να σφίξει καλά. Λίγο πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε με τις ολόκληρες φράουλες, 1 ή και περισσότερες σε κάθε κομμάτι.
Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό με ζελέ φράουλα. Ετοιμάζετε 1 φάκελο ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τον αφήνετε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν παγώσει καλά το γλυκό απλώνετε με ένα μεγάλο κουτάλι το ζελέ πάνω από το γλυκό και το βάζετε πάλι στο ψυγείο για άλλες 1,30-2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να το γαρνίρετε και με μερικές φράουλες κομμένες στη μέση και από πάνω να απλώσετε το ζελέ.