Μια συνταγή που θα λατρέψετε! Ελαφριά, χωρίς πολλές θερμίδες κεκάκια καρύδας από τον Άκη Πετρετζίκη.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και αλευροβουτυρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ.
- Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το γάλα. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
- Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 35 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το κέικ και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του.
- Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε για 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς πάνω σε μία σχάρα.
- Παράλληλα λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί.
- Κόβετε το κέικ σε 12 κομμάτια. Βουτάτε το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνετε σε μια σχάρα να στραγγίξει και να σφίξει η σοκολάτα.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
- Πασπαλίζετε το ινδοκάρυδο και με ένα κουταλάκι διακοσμείτε τα κεκάκια με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα που σας περίσσεψε στο μπολ.
Συνταγή για κεκάκια καρύδας
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαφήμιση