Εύκολη μπουγάτσα με γλυκιά κρέμα γιαουρτιού
Φτιάξτε λαχταριστή μπουγάτσα πολύ εύκολα γεμιστή με γλυκιά κρέμα γιαουρτιού. Ένα εξαιρετικό και αρκετά ελαφρύ γλυκό.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ρίχνετε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Προσθέτετε τα αυγά και το γιαούρτι.
- Βουτυρώνετε τον πάτο ενός ταψιού και καλύπτετε με φύλλα κρούστας. Γεμίζετε με το μείγμα και καλύπτετε με βουτυρωμένα φύλλα κρούστας από πάνω. Διπλώνετε τις άκρες, βουτυρώνετε και ραντίζετε με νερό.
- Χαράσσετε με ένα μαχαίρι σε σχήμα ρόμβου.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Αφήνετε την μπουγάτσα να κρυώσει και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Πηγή: greece.fage