Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Εύκολη γαριδομακαρονάδα

Εύκολη γαριδομακαρονάδα
Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για μια γευστική και πολύ εύκολη γαριδομακαρονάδα! Οι γαρίδες συνδυάζονται υπέροχα με τη σάλτσα τομάτας, το σκόρδο και το μαϊντανό, ενώ η σάλτσα ταμπάσκο δίνει την πικάντικη σπιρτάδα που θα σας συναρπάσει! Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε εσείς την ποσότητα ταμπάσκο που θα βάλετε, ανάλογα πάντα με τις δικές σας προτιμήσεις και της οικογένειας ή των καλεσμένων σας. Μια συνταγή για γαριδομακαρονάδα, ιδανική για το καλοκαίρι και όχι μόνο, είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει όσους την δοκιμάσουν!

Εύκολη γαριδομακαρονάδα

    • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
    • Μερίδες4

    Για την εύκολη γαριδομακαρονάδα θα χρειαστείτε

    • 450 γρ. καθαρισμένες γαρίδες (δείτε στη συνταγή πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες), έχοντας φυλάξει τα κεφάλια
    • 2 φλιτζάνια νερό
    • Μερικά κλωναράκια μαϊντανός (θα χρειαστείτε λίγα ακόμα για το γαρνίρισμα)
    • 3-4 «μπαλάκια» ολόκληρο πιπέρι
    • 6 σκελίδες σκόρδο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
    • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
    • 1/2 με 1 κ.γ. ταμπάσκο (ή κόκκινες καυτερές πιπεριές) ανάλογα φυσικά το πόσο καυτερή θέλετε τη γαριδομακαρονάδα
    • 225 γρ. λιγκουίνι
    • Τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    1

    Ρίξτε σε μια κατσαρόλα τις γαρίδες (μόνο τα κεφάλια και το κέλυφος), το νερό, τον μαϊντανό, το πιπέρι, 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, μαζί με αλάτι και το νερό. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, και κατόπιν σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά. Ύστερα στραγγίξτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού και φροντίστε να φυλάξετε 1 φλιτζάνι από το ζωμό.

    2

    Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους.

    Προσοχή: Φροντίστε να τα βγάλετε από τη φωτιά 1-2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους. Αν για παράδειγμα η συσκευασία λέει 12 λεπτά, εσείς αφαιρέστε τα στα 10 λεπτά.

    3

    Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Κόψτε τις 4 εναπομείναντες σκελίδες σκόρδου σε μικρές και λεπτές φέτες. Τότε προσθέστε το σκόρδο και το ταμπάσκο (ή τις πιπεριές που έχετε εξίσου κόψει σε μικρά κομμάτια) στο ελαιόλαδο και αφήστε το σκόρδο να αχνίσει – »τσιτσιρίσει» για 1 λεπτό.

    Κατόπιν ρίχνετε τα 3/4 του φλιτζανιού από το ζωμό με τις γαρίδες που είχατε φυλάξει και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγο προτού ρίξετε τις λιαστές ντομάτες και τις ντομάτες κονκασέ. Όταν το νέο μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και σκεπάστε με ένα καπάκι ή άλλο σκεύος το τηγάνι, γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

    Ύστερα αφαιρέστε το καπάκι, ανεβάστε και πάλι τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή. Τότε προσθέστε τις γαρίδες και αφήστε τις να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά! Ελέγχετε για τυχόν έξτρα αλάτι και πιπέρι ή ακόμα και ταμπάσκο αν το θέλετε πιο πικάντικο το μείγμα.

    Τότε προσθέστε τα μακαρόνια που είχατε ετοιμάσει παράλληλα, στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Πριν σερβίρετε ρίξτε πάνω από τη γαριδομακαρονάδα παρμεζάνα και λίγο ακόμα μαϊντανό.

    Συμβουλή: Σε περίπτωση που δείτε ότι η σάλτσα σας έχει γίνει πολύ πηχτή, μπορείτε πριν σερβίρετε να ρίξετε στη σάλτσα το υπόλοιπο 1/4 από το ζωμό που είχατε φυλάξει στην αρχή και να ανακατέψετε ώστε να δέσει ξανά η σάλτσα σας.

    Διαφήμιση

    γαριδομακαρονάδαγαριδομακαρονάδα

    foodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: littlespicejar.com

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

    Send this to a friend