Συνταγή για μια γευστική και πολύ εύκολη πορτοκαλόπιτα.
[ingredients]
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το πορτοκάλι και την κανέλα και αφήνετε να βράσουν για 3 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το πορτοκάλι και την κανέλα, κλείνετε με μία μεμβράνη να κάνει infusion για 10 λεπτά και μετά παγώνετε σε παγωμένο μπεν μαρί.
Για την πορτοκαλόπιτα
- Παίρνετε τα φύλλα κρούστας, τα τσαλακώνετε και τα αφήνετε στο φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να αποξηραθούν τελείως, περίπου 30 λεπτά.
- Βγάζετε από το φούρνο, σπάμε τα φύλλα με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνετε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και προσθέτετε το μπέκιν πάουντερ και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
- Αποσύρετε το μείγμα από το μίξερ και με μία μαρίζ ρίχνετε μέσα τα φύλλα και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-23 εκ., βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνετε στους 160 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, ώστε όταν βυθίζετε μέσα το μαχαίρι να μην είναι υγρό.
- Βγάζετε από το φούρνο και σιροπιάζετε με κρύο σιρόπι ενώ είναι ακόμη ζεστό το γλυκό μας.
Συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Πηγή: newsbeast.gr/geuseis
Διαφήμιση