Εύκολη συνταγή για μπάρες λεμονιού
Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι τέλειες για δυο λόγους: έχουν την τέλεια ποσότητα λεμονιού και μια πλούσια βουτυρένια κρούστα. Περιέχουν λίγο παραπάνω λεμόνι αλλά γι’αυτόν το λόγο ξεχωρίζουν!
Εύκολη συνταγή για μπάρες λεμονιού
- Χρόνος Προετοιμασίας1 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος40 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος41 Λεπτά
- Μερίδες4
Υλικά για μπάρες λεμονιού:
Για την κρούστα:
- 2 μπάρες (226 γρ.) βούτυρο
- 1/2 φλιτζ. (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια (256 γρ.) αλεύρι για όλες της χρήσης
Για την κρέμα θα χρειαστείτε:
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ φλιτζ. (300 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού (32 γρ.) αλεύρι για όλες της χρήσης
- 2/3 του φλιτζανιού (160 ml) φρεσκοστυμένος χυμός λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε μαζί το βούτυρο, τα 2 φλιτζάνια αλεύρι και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη είτε με ένα πιρούνι (διαλύοντας το βούτυρο κι ανακατεύοντας το με τα υπόλοιπα υλικά) ή με τα χέρια σας. Αφού απλώσετε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί 20×30 εκ. τοποθετείτε από πάνω το μείγμα.
Ψήνετε για 15 – 20 λεπτά στον προθερμασμένο σας φούρνο μέχρι η κρούστα να σφίξει και να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Για την κρέμα λεμονιού:
Ανακατεύετε με σύρμα 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη και 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι. Στη συνέχεια, σπάστε τα αυγά σε ένα ξεχωριστό μπολ, έπειτα τα προσθέτετε στο μείγμα της ζάχαρης και του αλευριού. Τέλος, προσθέτετε 2/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και περιχύνετε την κρούστα σας.
Ψήνετε για επιπλέον 20 λεπτά χωρίς να καλύψετε το ταψί.
Αφήνετε τις μπάρες σας να κρυώσουν για 2 ώρες κι έπειτα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη. Κόβετε σε τετράγωνα και σερβίρετε!