Εύκολο black forest
To εύκολο black forest είναι πραγματικά εύκολο, πιο εύκολο απ’όσο φαίνεται !!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Στραγγίζετε τα κεράσια και κρατάτε 1 1/2 φλ. από το σιρόπι τους σε ένα μπολ.
- Βάζετε το βραστό νερό σε πυρίμαχο μπολ. Πασπαλίζετε την ζελατίνη κι ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Βάζετε το μείγμα αυτό στο μπολ με το σιρόπι κι ανακατεύετε.
- Κόβετε το κεικ σε κομμάτια 3 εκατοστών. Τα παρατάσσετε σε ταψί 22×30. Περιχύνετε με μπράντι (αν χρησιμοποιήσετε). Έπειτα περιχύνετε με το μείγμα σιροπιού.
- Προσθέτετε από πάνω τα κεράσια και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ ανακατεύετε το κορν φλαουρ και τη μισή ζάχαρη και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα. Σταδιακά προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα. Βάζετε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να βράσει και να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και την προσθέτετε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Περιχύνετε τα κεράσια με το μείγμα και αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά.
- Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνετε το μείγμα αυτό πάνω από το μείγμα σοκολάτας.
- Καλύπτετε με μεμβράνη κι αφήνετε στο ψυγείο για 4-6 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
- Με αποφλοιωτή λαχανικών φτιάχνετε ξύσματα σοκολάτας και πασπαλίζετε το γλυκό. Αν θέλετε προσθέτετε και καρύδια.