Εύκολο και γρήγορο κέικ μουστοκούλορο
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια! Γευστικό κέικ μουστοκούλουρο. Ο συνδυασμός του κέικ και της υπέροχης γεύσης από μουστοκούλουρα θα γίνει ανάρπαστος!
Εύκολο και γρήγορο κέικ μουστοκούλορο
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος55 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 5 Λεπτά
- Μερίδες8
Για το κεικ μουστοκούλουρο θα χρειαστείτε:
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. πετιμέζι
- 200 γρ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 35 γρ. χυμό από πορτοκάλι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 16 γρ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα τριμμένο μπαχάρι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 17 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 400 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σε πάνω κάτω αντίσταση στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε πρώτα τα υγρά υλικά της συνταγής και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι.
Έπειτα προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με το ίδιο πιρούνι. Δοκιμάζετε και προσθέτετε κάποιο από τα μπαχαρικά ή γλυκαντικό σε περίπτωση που θεωρείτε ότι χρειάζεται.
Αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης, αδειάζετε το περιεχόμενο και αφού έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία ο φούρνος, ψήνετε στυς 170 για 50-55 λεπτά σε πάνω-κάτω αντίσταση.
Πηγή (συνταγή & φωτογραφίες):healthy-and-delicious-recipes