Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Εύκολο ψωμί της στιγμής για αρχάριους

Μια πανεύκολη συνταγή για ψωμί με μόλις 4 υλικά που θα είναι έτοιμο σε 15 λεπτά. Είναι η ιδανική συνταγή για αρχάριους.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο: mothersblog.gr

Για το ψώμι θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 330 ml ‏μπύρα ξανθιά
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ τα 450 γρ. αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί.
  2. Ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας ή με το ειδικό εργαλείο “γάντζο” του μίξερ, μέχρι να έχετε μια λεία, μαλακή και ελαστική ζύμη που να μην θρυμματίζεται.
  3. Αν χρειαστεί προσθέστε τμηματικά και το υπόλοιπο (50 γρ.) αλεύρι για να μην είναι κολλώδης η ζύμη.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, μόνο κάτω, στις αντιστάσεις, λαδώστε και στρώστε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  5. Βάζετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, βρέξτε τα χέρια σας και χωρίστε τη ζύμη στη μέση.
  6. Ζυμώνετε κάθε μισό με τα χέρια σας, για να σχηματιστούν 2 στρογγυλά καρβέλια.
  7. Ψεκάζετε τα καρβέλια με λίγο νερό και κοσκινίστε από πάνω λίγο αλεύρι.
  8. Προαιρετικά πασπαλίστε και λίγο σουσάμι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε 3-4 χαρακιές σε κάθε ένα καρβέλι. (Τις μισές χαρακιές, πιο βαθιές από τις άλλες).
  9. Τοποθετείτε τα καρβέλια πάνω στο στρωμένο με λαδόκολλα ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο μόνο από κάτω φούρνο για 20 λεπτά.
  10. Στη συνέχεια βάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας και επάνω και κάτω και ψήνετε για άλλα 40-50 λεπτά έως ότου ροδοκοκκινίσει και αποκτήσει μια τραγανή κρούστα.

ψωμί της στιγμής σπιτικό

Με έμπνευση από: mygreekdish.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend