Μια πανεύκολη συνταγή για ψωμί με μόλις 4 υλικά που θα είναι έτοιμο σε 15 λεπτά. Είναι η ιδανική συνταγή για αρχάριους.
Οι φωτογραφίες ανήκουν στο: mothersblog.gr
[ingredients]
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ τα 450 γρ. αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί.
- Ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας ή με το ειδικό εργαλείο “γάντζο” του μίξερ, μέχρι να έχετε μια λεία, μαλακή και ελαστική ζύμη που να μην θρυμματίζεται.
- Αν χρειαστεί προσθέστε τμηματικά και το υπόλοιπο (50 γρ.) αλεύρι για να μην είναι κολλώδης η ζύμη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, μόνο κάτω, στις αντιστάσεις, λαδώστε και στρώστε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Βάζετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, βρέξτε τα χέρια σας και χωρίστε τη ζύμη στη μέση.
- Ζυμώνετε κάθε μισό με τα χέρια σας, για να σχηματιστούν 2 στρογγυλά καρβέλια.
- Ψεκάζετε τα καρβέλια με λίγο νερό και κοσκινίστε από πάνω λίγο αλεύρι.
- Προαιρετικά πασπαλίστε και λίγο σουσάμι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε 3-4 χαρακιές σε κάθε ένα καρβέλι. (Τις μισές χαρακιές, πιο βαθιές από τις άλλες).
- Τοποθετείτε τα καρβέλια πάνω στο στρωμένο με λαδόκολλα ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο μόνο από κάτω φούρνο για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας και επάνω και κάτω και ψήνετε για άλλα 40-50 λεπτά έως ότου ροδοκοκκινίσει και αποκτήσει μια τραγανή κρούστα.
Με έμπνευση από: mygreekdish.com