Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Εύκολο ρεβανί Βέροιας με κακάο και μαστίχα

Το εύκολο ρεβανί από τη Βέροια είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και σιροπιαστά γλυκά που κυκλοφορούν στην ελληνική κουζίνα. Δοκιμάστε το και τρατάρετε οικογένεια και καλεσμένους. Εδώ έχουμε μια πολύ ωραία εκδοχή με κακάο και μαστίχα!

Βρες περισσότερες παραδοσιακές συνταγές εδώ➤.

Εύκολο ρεβανί Βέροιας με κακάο και μαστίχα

εύκολο ρεβανί
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
  • Μερίδες6

Για το εύκολο Ρεβανί θα χρειαστείτε

  • 6 ‏αυγά
  • 100 γρ ‏σιμιγδάλι
  • 150 γρ ‏ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ ‏βούτυρο
  • 70 γρ ‏αλεύρι
  • 30 γρ ‏κακάο
  • 50 γρ ‏φιλέτο αμυγδάλου
  • 1/2 κουτάλια σούπας ‏baking powder
  • 2 γρ ‏μαστίχα σε σκόνη

Εκτέλεση

1

Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει.

2

Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

3

Προσθέτετε όλα τα στερεά υλικά και συνεχίζεται το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4

Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώνεται με το μείγμα προσεκτικά, με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ζαχαροπλαστικής.

5

Απλώνετε το μείγμα σε ταψί, πασπαλίζετε με τα φιλέτα αμυγδάλου και ψήνετε στους 165 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά περίπου.

6

Αφού ψηθεί αφήνετε το ρεβανί για λίγα λεπτά έξω, χαράζετε με το μαχαίρι σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε και ρίχνετε το σιρόπι.

7

Σερβίρεται μόνο του ή με κάποιο παγωτό και σάλτσα σοκολάτας αν θέλετε.

Διαφήμιση

4/5 - (1 vote)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend