Εύκολος και γρήγορος σολομός στο φούρνο
Ο εύκολος σολομός στο φούρνο, με 4 υλικά, δεν απαιτεί να είστε επαγγελματίας. Η συνταγή αυτή θυμίζει το γνωστό less is more. Η απλότητα πάντα κερδίζει αλλά και αυτή κρύβει τα μυστικά της. Δείτε την συνταγή μας κι από εδώ και πέρα θα ξέρετε πως να φτιάξετε τον πιο υπέροχο σολομό!
Σου αρέσει ο σολομός; Τότε πρέπει να δεις και αυτές τις δύο υπέροχες συνταγές: Ψητός σολομός με κρούστα παρμεζάνας και Σολομός με λαχανάκια Βρυξελλών!
Και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, σολομός με φακές και κινόα!
Εύκολος και γρήγορος σολομός στο φούρνο

- Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
- Μερίδες4
Για το σολομό στο φούρνο θα χρειαστείτε:
- 4 Φιλέτα σολομού (220 γρ./άτομο)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι/πιπέρι
- Φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και απλώνεται σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σκουπίζετε τον σολομό με χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει όση υγρασία γίνεται.
Αλείφετε τον σολομό με ελαιόλαδο, τόσο ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας ή ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής. Επιπλέον, πασπαλίζετε με μια γενναιόδωρη δόση από αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείστε τον σολομό στο ταψί με το δέρμα του προς τα κάτω. Ψήνετε για 4-6 λεπτά για κάθε 1,3 εκ. πάχους σολομού. Το ψήσιμο εξαρτάται από το πάχος, έχοντας ως σημείο αναφοράς το παχύτερο σημείο του ψαριού. Στα 4 λεπτά ο σολομός θα είναι ελαφρώς ωμός, ενώ στα 6 λεπτά θα έχει μαγειρευτά ως το εσωτερικό του.
Ο σολομός είναι έτοιμος όταν διαλύεται εύκολα με το πιρούνι. Αν διαθέτετε μαγειρικό θερμόμετρο, μπορείτε εξίσου να ελέγξετε το ψήσιμο του ψαριού. Η ελάχιστη προτεινόμενη εσωτερική θερμοκρασία από το υπουργείο γεωργίας της Αμερικής είναι 62°C, την οποία την μετράτε από το εσωτερικό του.
Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με λεμόνι. Εναλλακτικά, τον αποθηκεύετε στο ψυγείο για 5 ημέρες.
Διαφήμιση
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: thekitchn
Διαφήμιση