Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Εύκολος σοκολατένιος κορμός με κακάο και μπισκότα

Υπέροχο και εξαιρετικά εύκολο γλυκό για να φτιάξετε έναν παγωμένο κορμό σοκολάτας στον οποίο το κακάο και τα μπισκότα δένουν αρμονικά και μόλις περάσει η ώρα του παγώματος του γλυκού στο ψυγείο θα αποτελέσουν ένα μοναδικό γλύκισμα!

Για τοσοκολατένιο κορμό θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 350 γρ. ‏ζάχαρη
  • 250 γρ. ‏βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. ‏κακάο κοσκινισμένο
  • 450 γρ. ‏μπισκότα πτι μπερ
  • 4-5 κ.σ. ‏λικέρ επιλογής σας

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο και το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα μείγμα στην άκρη μέχρι να μισοκρυώσει.
  3. Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ σπάτε τα μπισκότα με τα χέρια σας. Αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μπολ προσθέτετε και το λικέρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (κατά προτίμηση σιλικόνης) και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.

κορμός σοκολάτας

Πηγή: sintayes.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend