Εκμέκ με μαστίχα και λευκή σοκολάτα
Το αγαπημένο μας γλυκό εκμέκ με μαστίχα και λευκή σοκολάτα. Γευστικός συνδυασμός που θα σας ταξιδέψει!
Για την βάση θα χρειαστείτε
- 500 γρ καταΐφι
- 100 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αμγδαλόψιχα
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
- 250 ml νερό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 λεμόνι (φλούδα)
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
- 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 80 γρ. λευκή κουβερτούρα τριμμένη
- 2 πρέζες μαστίχα κοπανισμένη
- 1 βανίλια
- 80 γρ. βούτυρο
Για την σαντιγί θα χρειαστείτε
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
- κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά.
- Βάζετε το καταΐφι σε ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω την αμυγδαλόψιχα και το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει,το ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις 2 πλευρές, όταν είναι έτοιμο το σπάμε και το μοιράζουμε στα μπολάκια μας.
- Βάζετε το μισό γάλα να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το υπόλοιπο το ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο.
- Όταν το γάλα αρχίσει και γίνεται χλιαρό ρίχνετε το μείγμα σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει, έπειτα μοιράζετε στα μπολάκια μας.
- Χτυπάτε με ένα μίξερ την σαντιγί μας και προσθέτουμε από επάνω.
- Πασπαλίζετε με κανέλα.
Πηγή: ionsweets.gr
Διαφήμιση