Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Εκμέκ με μαστίχα και λευκή σοκολάτα

Το αγαπημένο μας γλυκό εκμέκ με μαστίχα και λευκή σοκολάτα. Γευστικός συνδυασμός που θα σας ταξιδέψει!

Για την βάση θα χρειαστείτε

  • 500 γρ ‏καταΐφι
  • 100 γρ. ‏βούτυρο
  • 50 γρ. ‏αμγδαλόψιχα

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

  • 250 ml ‏νερό
  • 250 γρ. ‏ζάχαρη
  • 1 ξύλο ‏κανέλας
  • 1 ‏λεμόνι (φλούδα)

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  • 500 ml ‏φρέσκο γάλα πλήρες
  • 500 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ‏ζάχαρη
  • 60 γρ. ‏κορν φλάουρ
  • 80 γρ. ‏λευκή κουβερτούρα τριμμένη
  • 2 πρέζες ‏μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 ‏βανίλια
  • 80 γρ. ‏βούτυρο

Για την σαντιγί θα χρειαστείτε

  • 500 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ‏άχνη ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα

  • ‏κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά.
  2. Βάζετε το καταΐφι σε ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω την αμυγδαλόψιχα και το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει,το ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις 2 πλευρές, όταν είναι έτοιμο το σπάμε και το μοιράζουμε στα μπολάκια μας.
  3. Βάζετε το μισό γάλα να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το υπόλοιπο το ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο.
  4. Όταν το γάλα αρχίσει και γίνεται χλιαρό ρίχνετε το μείγμα σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει, έπειτα μοιράζετε στα μπολάκια μας.
  5. Χτυπάτε με ένα μίξερ την σαντιγί μας και προσθέτουμε από επάνω.
  6. Πασπαλίζετε με κανέλα.

Ekmek_me_mastixa_kai_leuki_sokolata

Πηγή: ionsweets.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend