Ένα πολύ εύκολο και ελαφρύ κέικ με ανθότυρο και μαστίχα Χίου. Γευστικά θυμίζει έντονα, σε όσους έχουνδοκιμάσει, κρητικό σκαλτσούνι! Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα υπέροχο κέικ που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το ανθότυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και την βανίλια (ή μαστίχα Χίου) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών σε μορφή ελαφριάς μαρένγκας.
- Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι (κοσκινισμένο). Η ζύμη μας πρέπει να είναι πιο σφικτή απ’ότι στα συνηθισμένα κέϊκ, δεν μας πειράζει!
- Βάζουμε την ζύμη μας σε μία φόρμα καλά βουτυρωμένη, πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Συνταγή για κέικ με ανθότυρο
Πηγή: healthystyle.pblogs.gr
Διαφήμιση