Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Η ελληνική σαλάτα του Καίσαρα

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι πρώτη επιλογή στα περισσότερα εστιατόρια κι είναι όντως απ’τις καλύτερες σαλάτες !

Η ελληνική της όμως έκδοση πιστεύουμε θα σας αρέσει περισσότερο !

Συστατικά σαλάτας:

  • 2 ‏Μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι
  • 200 γρ. ‏Τρί Σαν Μιχάλη Σύρου (ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί όπως παρμεζάνα ή παλαιωμένη κρητική γραβιέρα), κομμένο σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε ή σε φλούδες ( ή χοντροτριμμένο
  • ‏Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συστατικά κρουτόν:

  • 1/2 κιλό ‏Ψωμί χωριάτικο, χωρίς κόρα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 2 ‏Σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή λιγότερο αν δεν σας αρέσει)
  • 150 ml ‏Ελαιόλαδο

Συστατικά ντρέσινγκ:

  • 1 ‏Κρόκος αβγού ( πολύ φρέσκου και κατά προτίμηση βιολογικού)
  • 1 μικρή ‏Σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κ.γ. ‏Μουστάρδα Dijon
  • 150 ml ‏Ελαιόλαδο
  • 1½ κ.σ. ‏Ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 5 ‏Αντσούγιες ξεπλυμένες και λιωμένες στο μπλέντερ με 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ‏Γούστερ σος (worcestershire sauce)
  • 3-4 σταγόνες ‏Ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • ‏Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ 

  1. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, την πάστα αντσούγιας και το σκόρδο και χτυπάτε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
  2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο σταδιακά (με τον ίδιο τρόπο που κάνετε στη μαγιονέζα), ανακατεύοντας, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  3. Αφού βάλετε όλο το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά του ντρέσινγκ, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Χρειάζεται προσοχή στο αλάτι, γιατί η γούστερ σος (worcestershire sauce) είναι ιδιαιτέρως αλμυρή.

Για τα κρουτόν

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140° C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό περίπου, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτετε τους κύβους του ψωμιού και ανακατεύετε να καλυφθούν καλά με λάδι.
  3. Μεταφέρετε τα κρουτόν σε ένα ταψί και τα ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι τα κρουτόν να γίνουν τραγανά, στεγνά και να ροδίσουν.
  4. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο, στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Για τη σαλάτα

  1. Βάζετε τα χοντροκομμένα μαρούλια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε όσο ντρέσινγκ επιθυμείτε (το υπόλοιπο το διατηρείτε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση), ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τα κρουτόν και το τυρί.

ελληνική σαλάτα του Καίσαρα

Πηγή : gastronomos

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend