Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ελβετικό Ρολό Σοκολάτας με Κακάο και Γλάσο Μαύρης Σοκολάτας Συνταγή

Ετοιμαστείτε για την απόλυτη απόλαυση! Μία συνταγή για ένα πεντανόστιμο Ελβετικό ρολό σοκολάτας με κακάο και γλάσο μαύρης σοκολάτας! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γέμιση σαντιγί ή γέμιση με τυρί κρέμα κι έχετε στο πιάτο σας ένα μοναδικό και γευστικό αποτέλεσμα: Ένα αφράτο ρολό σοκολάτας με σκόνη κακάο! Απολαύστε με την οικογένεια ή τους φίλους σας!  

Δες όλες μας τις συνταγές με γλυκά εδώ.

Ελβετικό Ρολό Σοκολάτας με Κακάο και Γλάσο Μαύρης Σοκολάτας Συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
  • Μερίδες1 cake
  • Serving Size10

    Για το Ελβετικό ρολό σοκολάτας με κακάο και γλάσο μαύρης σοκολάτας θα χρειαστείτε

    Υλικά για το ρολό σοκολάτας

    • ¾ φλιτζάνι αλεύρι για κέικ
    • ¼ φλιτζάνι μαύρη σκόνη κακάο
    • ¼ κουταλιά του γλυκού αλάτι
    • ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη – για το μείγμα με τους κρόκους
    • 1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη – για τη μαρέγκα
    • 2 κουταλιές του γλυκού σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης
    • 6 μεγάλα αυγά – τα ασπράδια διαχωρισμένα από τους κρόκους
    • ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    • 2 κουταλιές της σούπας νερό
    • 1/3 φλιτζάνι λάδι αβοκάντο

    Υλικά για τη γέμιση με τυρί κρέμα

    • 227 γρ. τυρί κρέμα
    • 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
    • ½ φλιτζάνι βούτυρο
    • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
    • 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

    Υλικά για τη γέμιση σαντιγί

    • 1 ¼ φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
    • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
    • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

    Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

    • 113 γρ. μπάρα σοκολάτας
    • ½ φλιτζάνι κρέμα σαντιγί

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 177⁰C.

    2

    Για το μείγμα με τους κρόκους

    Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμείξτε τους κρόκους, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, βανίλια και νερό. Τοποθετήστε αυτό το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο με ζεστό νερό και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Αφαιρέστε το ένα μπολ από το μπολ με το ζεστό νερό και αφήστε το παράμερα.

    3

    Για τη μαρέγκα

    Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα ασπράδια και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

    4

    Αρχίστε να προσθέτετε 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη σε τρεις ίσες δόσεις, χτυπώντας την κάθε μία φορά ενδιάμεσα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

    5

    Προσθέστε το 1/2 της μαρέγκας στο μείγμα με τους κρόκους κι απαλά ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρύ.

    6

    Ύστερα, κοσκινίστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το μπέικιν πάουντερ μαζί και προσθέστε τα στο μείγμα σε τρεις ίσες δόσεις, ανακατεύοντας απαλά την κάθε μία φορά.

    7

    Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το λάδι και ζεστάνετέ το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να είναι ζεστό στο άγγιγμα.

    8

    Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το λάδι και ζεστάνετέ το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να είναι ζεστό στο άγγιγμα. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι του μείγματος που δημιουργήσατε στα βήματα 5 και 6 στο ζεστό λάδι κι ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το στο μείγμα που δημιουργήσατε στα βήματα 5 και 6. Ύστερα, προσθέστε ολόκληρο το μείγμα στην υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατέψτε απαλά.

    9

    Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί επενδυμένο με λαδόκολλα. Χτυπήστε το ταψί δύο φορές για να αφαιρέσετε μεγάλες φυσαλίδες αέρα και ψήστε για 15-18 λεπτά. Μην το παραψήσετε –αν ψηθεί πολύ μπορεί να σπάσει, όταν το κάνετε ρολό.

    10

    Τυλίξτε το κέικ προσεκτικά και σταθερά – μην πιέζετε κάτω δυνατά, αλλιώς θα σπάσετε το κέικ. Μπορείτε ακόμα να τυλίξετε το κέικ με τη λαδόκολλα που χρησιμοποιήσατε για να το ψήσετε.

    11

    Γέμιση (Επιλέξτε μία): 

    Γέμιση σαντιγί: Προσθέστε την κρέμα, τη ζάχαρη και η βανίλια σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και χτυπήστε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθούν σφιχτές κορυφές, για περίπου 2 λεπτά.

    12

    Τυρί Κρέμα: Χτυπήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μαζί σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια στο μπολ και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε περισσότερο γάλα, εάν είναι πολύ πηχτό για να απλωθεί.

    13

    Για το γλάσο: Σπάστε τη μπάρα σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και προσθέστε σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων μαζί με τη σαντιγί. Ζεστάνετέ τα με διαλείμματα 20 δευτερολέπτων μέχρι η σοκολάτα να αρχίσει να λιώνει και η κρέμα να ζεσταθεί. Ανακατέψτε τα μέχρι να έχετε ένα απαλό γλάσο.

    14

    Όταν το κέικ έχει κρυώσει, ξετυλίξτε το και γεμίστε το με σαντιγί ή με τυρί κρέμα και ξανατυλίξτε το. Αργά ρίξτε το γλάσο στο κέικ, έτσι, ώστε να καλυφθεί ολόκληρο. Σερβίρετε και απολαύστε!

    Διαφήμιση

    Ελβετικό Ρολό Σοκολάτας με Κακάο και Γλάσο Μαύρης Σοκολάτας Συνταγήfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: drivemehungry.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend