Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Εναλλακτική βασιλόπιτα vegan
Χριστούγεννα και βασιλόπιτα πάνε μαζί και αυτό δεν αλλάζει. Επειδή όμως όταν την κόβουμε σχεδόν πάντα έχουν προηγηθεί ημέρες με πολύ φαγητό και γλυκό, σας έχουμε μια εναλλακτική εκδοχή της. Υπέροχη βασιλόπιτα vegan αρκετά ελαφριά και πολύ εύκολη στην παρασκευή της!
Βρες όλες μας τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές (100+) εδώ!
Βασιλόπιτα vegan συνταγή
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες10-12
Για τη βασιλόπιτα vegan θα χρειαστείτε
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 200 γρ. φυτικό γάλα
- 80 γρ. ηλιέλαιο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. καρύδι, χοντροαλεσμένο
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 1 1/2 κ.γ. σόδα
- λίγη άχνη και ξύσμα σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα σας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι από πάνω και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους. Τέλος προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και αναμίξτε και πάλι καλά.
Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και τα ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός. Μετά προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος ενώ χτυπάτε ταυτόχρονα και αφού τελειώσετε με τη κρέμα ρίχνετε σταδιακά (ενώ ταυτόχρονα χτυπάτε το μείγμα) και τα 3/4 του φλιτζανιού από το γάλα σε σκόνη.
Μόλις το κέικ σας είναι έτοιμο, ρίχνετε το περισσότερο μείγμα που φτιάξατε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψετε σε κομμάτια και να το απολαύσετε!
Πηγή (συνταγή και φώτο): theveggiesisters.gr