Ένα παραδοσιακό γλυκό που θα δούμε σε όλα τα ζαχαροπλαστεία. Και όμως δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξετε τους δικούς σας εργολάβους όσο νομίζετε. Ακολουθεί μια τέλεια και εύκολη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο για εργολάβους με μόνο 4 υλικά.
Εργολάβοι με μόλις 4 υλικά
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
- Μερίδες1kg
Για τους εργολάβους θα χρειαστείτε
- 320 γρ. αμύγδαλα λευκά + φιλέ αμυγδάλου για την επιφάνεια
- 600 γρ. άχνη ζάχαρη
- 75 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 2 μεσαίου μεγέθους αυγά)
- 140 γρ. ασπράδι αυγού (από 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ αλέθετε πολύ καλά τα 320 γρ. αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα 75 γρ. ασπράδι, έως ότου γίνουν μία ομοιογενής αμυγδαλόπαστα (θα είναι ένα μαλακό και κάπως υγρό μείγμα, που θα πλάθεται).
Τη μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ, χτυπάτε με το φτερό και προσθέτετε σιγά-σιγά τα 140 γρ. ασπράδι.
Αδειάζετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο, στρογγυλό κορνέ διαμέτρου 6-8 χλ. και δημιουργείτε μικρούς δίσκους πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Σε κάθε ένα δίσκο τοποθετείτε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Τέλος κολλήστε τους εργολάβους ανά δύο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.
Πηγή: steliosparliaros.gr