Εύκολα Vegan Σπαγγέτι Μπολονέζ Συνταγή
Σας παρουσιάζουμε μια πολύ απλή συνταγή για vegan σπαγγέτι μπολονέζ με την πιο τέλεια σάλτσα! Είναι πολύ γευστικά και εύκολα!
Εύκολα Vegan Σπαγγέτι Μπολονέζ Συνταγή
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες4
Για τα εύκολα vegan σπαγγέτι μπολονέζ θα χρειαστείτε
Υλικά για τα σπαγγέτι μπολονέζ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 στικς σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους
- 160 ml κόκκινο κρασί
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. τοματοπολτός
- 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κύβους
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 75 γρ. φακές
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κύβος κνορ λαχανικών
- 300 γρ. σπαγγέτι
Υλικά για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
Υλικά για το γαρνίρισμα
- Φρέσκος βασιλικός (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε μέσα το κρασί κι αφήστε να εξατμισθεί για 2-3 λεπτά. Ύστερα προσθέστε το σκόρδο, τον τοματοπολτό, το ξύδι και τη ρίγανη. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ύστερα προσθέστε τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα, τις φακές, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον κύβο κνορ και 200 ml νερό.
Αφήστε να βράσουν και χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάστε ελαφρά το κατσαρολάκι και μαγειρέψτε για 40-50 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει. Ανακατεύετε συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο αναμεταξύ, αφήστε να βράσει ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Για να σερβίρετε προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το γάλα αμυγδάλου στη σάλτσα και ρίξτε τα στραγγισμένα μακαρόνια.
Γαρνίρετε με μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού αν θέλετε.
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: realfood.tesco.com