Εύκολη συνταγή για τέλειο σιροπιαστό ραβανί
Ένα από τα πιο απολαυστικά και διάσημα ελληνικά σιροπιαστά γλυκά είναι αναμφισβήτητα το ραβανί! Η συνταγή που ακολουθεί είναι αρκετά εύκολη και το αποτέλεσμα θεσπέσιο! Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Εύκολη συνταγή για τέλειο σιροπιαστό ραβανί
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
- Μερίδες16-18 κομμάτια
Για το σιροπιαστό ραβανί θα χρειαστείτε
Υλικά για το ραβανί
- 1 κ.γ. βούτυρο
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. ψιλό σιμιγδάλι
- 1 ½ κ.γ. αλεύρι
- 5 αβγά
- Ξύσμα 1 λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι
- 3 φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- 1 στικ κανέλας
- ½ λεμόνι, το ξύσμα
- ½ λεμόνι, ο χυμός
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι κι ανακατέψτε το με το μπέικιν και το σιμιγδάλι.
Ανακατέψτε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε τα αβγά και το ξύσμα λεμονιού (ή πορτοκαλιού) κι ανακατέψτε για μερικά λεπτά. Σταδιακά προσθέστε το μείγμα αλευριού με το σιμιγδάλι.
Βουτυρώστε ένα ταψί και προθερμάνετε το φούρνο στους 170C.
Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα κι όλα τα υγρά να απορροφηθούν.
Ρίξτε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να ραβανί να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
Για το σιρόπι
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μία κατσαρόλα και βράστε για περίπου 5 λεπτά.
Όταν το ραβανί είναι έτοιμο κόψτε το σε κομμάτια και με ένα κουτάλι ρίξτε σταδιακά το σιρόπι σε όλο το κέικ. Αφήστε να κρυώσει.
Τέλος, επικαλύψτε με νιφάδες καρύδας και σερβίρετε!
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: mygreekfoodrecipes.com