Φανταστικό cheesecake καραμέλας στο φούρνο
Ένα εξαιρετικό cheesecake με κύριο συστατικό την καραμέλα που θα σας ξετρελάνει!
Για τη βάση θα χρειαστείτε
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 64 γρ. πεκάν
- 35 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 113 γρ. φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε
- 750 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 319 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά
- 163 γρ. σάλτσα καραμέλας
- 113 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψάκι.
- Ανακατέψτε τα υλικά για την βάση.
- Πατήστε επάνω στο ταψάκι και στις πλευρές γύρω-γύρω.
- Τρυπήστε με ένα πιρούνι.
- Ψήστε την βάση για 10 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Αφαιρέστε από το φούρνο .Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 ° C.
- Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, και το άρωμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει, ξύνοντας τον πυθμένα και τις πλευρές του μπολ.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ξύνοντας το μπώλ μεταξύ των προσθηκών.
- Ανακατέψτε τη σάλτσα καραμέλας και κρέμα γάλακτος.
- Χύστε την γέμιση στην βάση και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Μειώστε τη θερμοκρασία στους 150° C και ψήνουμε 15 λεπτά περισσότερο, μέχρις ότου ροδίσουν οι άκρες.
- Κλείστε το φούρνο, με πετσέτα και αφήστε το κέικ να κρυώσει στο φούρνο για 1 ώρα.
- Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο, και αφήστε κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες (ή νύχτα) πριν από το σερβίρισμα.
Συνταγή για cheesecake καραμέλας
Πηγή: glykestreles.blogspot.gr
Διαφήμιση