Φιλετάκια χοιρινά με βύσσινο και κόκκινο κρασί
Ένα πιάτο με ξεχωριστή γεύση που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πουρέ
πατάτας, ρύζι ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
[ingredients]
Εκτέλεση
Για το χοιρινό
- Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα του λαδιού σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα φιλετάκια, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Για τη σάλτσα
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί για 1 λεπτό.
- Προσθέτετε το βύσσινο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
- Βάζετε τα σοταρισμένα φιλετάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα φιλετάκια και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε τα φιλετάκια αμέσως, πασπαλισμένα με σουσάμι. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή πράσινη σαλάτα.
Πηγή: olivemagazine