Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Φοντάν λευκής σοκολάτας

Το φοντάν ανήκει στην οικογένεια κέικ και είναι διαφορετικό καθώς περιέχει ελάχιστο αλεύρι κι είναι πολύ μαλακό και απίστευτα νόστιμο !

Για τα φονταν λευκής σοκολάτας:

  • 280 γρ. ‏λευκή σοκολάτα
  • 150 γρ. ‏ανάλατο βούτυρο
  • 150 γρ. ‏αλεύρι
  • 140 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 7 ‏αυγά
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 125 γρ. ‏βατόμουρα
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε τα φορμάκια σας με μαλακό ανάλατο βούτυρο και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Γυρίστε ανάποδα τα φορμάκια και πασπαλίστε τη περίσσια ποσότητα αλευριού. Τοποθετείστε τα στο ψυγείο.

  2. Λιώνετε σε μπέν μαρί το βούτυρο με τη λευκή σοκολάτα.

  3. Χτυπάτε τη ζάχαρη ,τα αυγά και τη το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν.

  4. Προσθέστε το μείγμα με τη σοκολάτα και ενσωματώστε το αλεύρι με το αλάτι.

  5. Γεμίζετε τα φορμάκια με το μείγμα μέχρι τα 3/4.

  6. Ψήστε για 11-12 λεπτά στους 180 C.

  7. Όσο ψήνονται τα φοντάν χτυπάτε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια απαλή σάλτσα.

  8. Γυρίστε ανάποδα τα φοντάν και περιχύστε με τη σάλτσα από βατόμουρα. Γαρνίρετε με μερικά ακόμα βατόμουρα.

fontan

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend