Φοντάν λευκής σοκολάτας
Το φοντάν ανήκει στην οικογένεια κέικ και είναι διαφορετικό καθώς περιέχει ελάχιστο αλεύρι κι είναι πολύ μαλακό και απίστευτα νόστιμο !
Για τα φονταν λευκής σοκολάτας:
- 280 γρ. λευκή σοκολάτα
- 150 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 150 γρ. αλεύρι
- 140 γρ. ζάχαρη άχνη
- 7 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 125 γρ. βατόμουρα
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
-
Αλείφετε τα φορμάκια σας με μαλακό ανάλατο βούτυρο και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Γυρίστε ανάποδα τα φορμάκια και πασπαλίστε τη περίσσια ποσότητα αλευριού. Τοποθετείστε τα στο ψυγείο.
-
Λιώνετε σε μπέν μαρί το βούτυρο με τη λευκή σοκολάτα.
-
Χτυπάτε τη ζάχαρη ,τα αυγά και τη το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέστε το μείγμα με τη σοκολάτα και ενσωματώστε το αλεύρι με το αλάτι.
-
Γεμίζετε τα φορμάκια με το μείγμα μέχρι τα 3/4.
-
Ψήστε για 11-12 λεπτά στους 180 C.
-
Όσο ψήνονται τα φοντάν χτυπάτε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια απαλή σάλτσα.
-
Γυρίστε ανάποδα τα φοντάν και περιχύστε με τη σάλτσα από βατόμουρα. Γαρνίρετε με μερικά ακόμα βατόμουρα.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com
Διαφήμιση