Μια υπέροχη φρουτόπιτα με κύρια συστατικά τα βατόμουρα και τα ροδάκινα που θα απολαύσετε κάθε στιγμή της ημέρας! Μπορεί να γίνει και με αποξηραμένα ροδάκινα.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230C.
- Σε ένα μέτριο μπολ, αναμείξτε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε τα ροδάκινα και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και 1 κ.σ. ζάχαρη έως ότου αναμειχθούν καλά. Τέλος προσθέστε και τη sour cream και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί (Μπορείτε είτε να την αγοράσετε έτοιμη από εξειδικευμένα μαγαζιά ή μεγάλα σούπερ μάρκετ, είτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική sour cream. Συνταγή εδώ: http://www.foodmaniacs.gr/recipe/sour-cream-sta-grigora/ ).
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε την. Αφού την ανοίξετε, κόψτε 8 ίδια κομμάτια τα οποία τα ”πατάτε” μέχρι να αποκτήσουν πάχος περίπου 2 εκ. .
- Ρίξτε το μείγμα φρούτων σε μία φόρμα ψησίματος και ρίξτε από πάνω τα 8 κομμάτια – ”μπισκότα”. Κατόπιν πασπαλίστε την πίτα σας με λίγη ζάχαρη και τοποθετήστε τη φόρμα στο φούρνο. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε τη φόρμα πάνω σε μια λαδόκολλα ώστε αν στάξει κάτι από την πίτα να μη λερώσει το φούρνο σας.
- Ψήστε για 25 λεπτά στη χαμηλότερη θέση του φούρνου.
- Αφήστε τη φουτόπιτα να κρυώσει για 10 λεπτά πριν τη σερβέρετε.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: carolynnsrecipebox.blogspot.gr